Praktische info 

Je kan ons rechtstreeks contacteren via deze website voor

of per email via leuvenplus@gmail.com

of telefonisch op het nummer : +32 460 97 85 66

Hoeveel kost een rondleiding ?

Voor een rondleiding van max. 2 uur betaal je 8 euro per persoon met een minimum van 90 euro. Kinderen tot 12 jaar in het gezelschap van volwassenen wandelen gratis mee.

Groepen van meer dan 100 personen betalen max. 125 euro per gids.

Elk begonnen extra uur kost 45 euro per gids.

Je betaalt via overschrijving na ontvangst van de factuur die we je per e-mail opsturen. 

Voor de wandeling “Hapje Stapje” betaal je een supplement van 8 euro per persoon voor de hapjes. Dit betaal je contant aan de gids. Kies je voor de ‘natte’ versie van een bierwandeling dan betaal je 9 euro extra per persoon voor een proefbedje van 3 bieren.

Voor een bezoek aan de toren van de Centrale Universiteitsbibliotheek betaal je 8 euro per persoon, tenzij je met minstens 8 personen bent, dan komt het op 6 euro per persoon.

Hoe lang op voorhand moet je reserveren?

Je reserveert je gids best drie weken op voorhand.

Indien je minder dan vijf dagen voor de wandeling reserveert, vragen we een extra administratiekost van 10 euro.

Hoeveel gidsen heb ik nodig?

Voor fietstochten en voor de wandelingen “Hapje Stapje” en “AuthentHip” geldt een maximum van 20 personen per gids.

Voor alle andere wandelingen voorzien we 1 gids voor een groep van maximaal 25 personen.

Indien je aantal deelnemers minder is dan het oorspronkelijk bestelde aantal in die mate dat er een gids minder nodig is, en dit zonder voorafgaandelijke verwittiging, dan zal er toch een extra gids aangerekend worden aan 90 euro.

In welke talen kunnen we een rondleiding aanvragen?

Alle wandelingen en fietstochten kunnen worden begeleid in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en…. ‘Leives’.

Hoe vind ik de gids?

De gids draagt een kenteken van “Gids-Leuven-plus” en wacht je op de afgesproken vertrekplaats op. De gids blijft 30 minuten ter plaatse.

Wat gebeurt er als wij te laat zijn op de plaats van afspraak?

Indien je 30 minuten na het afgesproken aanvangsuur niet opdaagt of verwittigt, hebben we het recht de wandeling af te gelasten. In dat geval wordt de volledige reservatie gefactureerd.

De wandeling eindigt altijd op het afgesproken uur; ook als de groep te laat is. Indien je  toch een volledige wandeling wil, rekenen we de extra tijd aan volgens ons standaardtarief (45 euro per begonnen uur).

Wat als ik moet annuleren?

Verwittig tijdig wanneer je niet kan komen. Wij rekenen geen vergoeding aan bij annulering tot 5 dagen voor je bezoek. Daarna ben je een administratieve kost verschuldigd van 70 euro per gids.

Waar moet ik mee rekening houden als ik de stad per autocar wil bezoeken?

Leuven heeft een circulatieplan en niet alle straten van de stad zijn toegankelijk voor autocars. Wil je met een autocar de stad inrijden dan moet je vooraf toelating vragen. Dat kan do een e-mail te sturen naar: toegangsvergunning@leuven.be.

Meer info over de bereikbaarheid van Leuven per autocar lees je in dit document: https://www.visitleuven.be/sites/visitleuven.be/files/documents/2023-01/Met%20de%20autocar%20naar%20Leuven_0.pdf