We hebben jullie het hele voorjaar moeten missen.

Daarom zijn wij des te blijer dat we jullie nu weer in Leuven mogen verwelkomen.

Om dat samen met jullie te vieren hebben we enkele toppers uit ons aanbod gelicht en die aangepast aan kleine groepen en families met kinderen.

Je kan kiezen uit 4 luchtige en interessante wandelingen of 1 fietstocht. Combineer ze met snuisteren in de vele originele winkels in de binnenstad, een lekkere lunch of een terrasje en je hebt een heerlijke dag in Leuven beleefd.

Wanneer je de wandeling of fietstocht doet voor eind augustus betaal je 65 euro voor een groep tot maximum 10 personen.

Snel boeken is dus de boodschap !

Leuven in een notendop

Voor een eerste kennismaking met onze stad is dit de ideale wandeling.

Je ontdekt bekende monumenten en trekpleisters: de Grote Markt met het stadhuis en de Sint-Pieterskerk, de Lakenhalle, de universiteitscolleges en de kroegen van de Oude Markt.

Maar we nemen je ook mee naar kleine straatjes en steegjes, parken en binnentuinen en we vertellen je verhalen en anekdotes over de bekende en minder bekende personen die hun stempel op onze stad hebben gedrukt.

Na afloop begrijp je waarom Leuven zich nog altijd met recht en reden ‘de beste stad van Brabant’ mag noemen.

Op stap met een begijn – ook voor kinderen

Een Leuvense begijn neemt je mee op een wandeling door het Groot Begijnhof

Zeg kwezelken wilde gij dansen? Zijn de begijnen kwezelkes of is er toch een verschil?

Wil jij het leven van de begijnen leren kennen? Hoe leefden ze? Wat deden ze voor de kost? Laat je dan op sleeptouw nemen door een “échte” begijn.

In deze interactieve wandeling voor families met kinderen tot 12 jaar maak je kennis met de begijnenschool. Je maakt de kroning van een proefdochter mee en leert wat het Apollonia-ritueel is. Aan de hand van spreekwoorden en foto’s krijg je een inkijk in de regels en het leven op het Hof.

Leuven in een notendop – ook voor kinderen

Anderhalf uur mee moeten lopen en luisteren naar een gids ! Niets voor kinderen, denk je ? Niet als je deze familiewandeling boekt.

Wij zorgen niet alleen voor leuke zoek- en doe-opdrachten, we vertellen ook verhalen die zowel voor kinderen als voor volwassenen boeiend en verrassend zijn.

Familiefietstocht : Op zoek naar street-art

Leuven heeft een hoop indrukwekkende muurschilderingen, die je iedere dag van zonsopgang tot zonsondergang helemaal gratis kan gaan bekijken.

Wij doen dat met de fiets, op een begeleide tocht doorheen Leuven, binnen en net buiten de Ring.

We houden halt bij enkele monumentale muurschilderingen, maar ontdekken ook kleinere street-art ingrepen, waar je misschien al vaak voorbij kwam zonder ze op te merken.

Werk van Tonami, Bisser, DinDin, Dzia, … Je zal verrast zijn hoeveel street art in en rond onze stad te vinden is.

Op stap met een begijn

Een Leuvense begijn neemt je mee op een wandeling door het Groot Begijnhof van Leuven en vertelt over haar dagelijkse leven in de 17de eeuw.

Volgden de begijnen toen nog trouw hun oorspronkelijke idealen van soberheid, deemoed en kuisheid? Of namen ze het niet meer zo nauw met hun geloften, genoten ze van overvloedig gedekte tafels en dronken en dansten ze naar hartenlust? Droegen ze nog wel sobere kleding en hielden ze zich nog aan de regels van kuisheid en gehoorzaamheid aan de grootmeesteressen en de pastoor?

De begijn zal je, ook aan de hand van getuigenissen van de mede-begijnen voor de visitatiecommissie, een waarachtig, relativerend en ondeugend relaas brengen van haar leven in het begijnhof.

Praktische info

Om jullie bezoek vlot en veilig te laten verlopen zijn er enkele praktische richtlijnen waar je best rekening mee houdt.

Die vind je op deze pagina.