KNAL! In de voetsporen van Georges Lemaître

Wist je dat de bigbangtheorie in Leuven geschreven is? Professor Georges Lemaître lanceerde deze theorie over het oeratoom in 1931 en zette met zijn hypothese de wereld op z’n kop. En het deed de wetenschap op haar grondvesten daveren! Dus waar anders hoort een stadsfestival over de kosmos en zijn ontstaan thuis dan in Leuven?

In het kader van dat festival nodigen we je uit voor een wandeling in de voetsporen van Georges Lemaître

Tijdens deze wandeling maak je kennis met het werk en het leven van Georges Lemaître, de bedenker van de ‘big bang’ theorie.
De man die volgens Albert Einstein “de mooiste en meest bevredigende uitleg over het ontstaan van het heelal” heeft neergeschreven was een Franstalig priester en professor aan onze universiteit.
We nemen je mee voorbij de plaatsen waar hij gewoond en gewerkt heeft. We vertellen over het wetenschappelijk belang van zijn ideeën en de moeilijkheden die hij ondervond om ze ingang te doen vinden.
We staan stil bij de soms complexe relatie tussen geloof en wetenschap en we leren je ook de mens achter de wetenschapper kennen.
Na deze wandeling zal je zowel Leuven als de sterren aan de hemel met nieuwe ogen bekijken.

Je kan bij deze wandeling boeken als groep door het reservatieformulier in te vullen op onze website of door een mail te sturen naar leuvenplus@gmail.com.

Je kan ook altijd aansluiten bij een wandeling voor individuele bezoekers, elke zaterdag en zondag van 23 oktober tot en met 30 januari, telkens om 11 u.

Opgelet : er zijn geen wandelingen op 25 en 26 december en op 1 en 2 januari.

Vertrekplaats : Tafelrond, Grote Markt, Leuven.

Deelnameprijs is 8 euro.Tickets zijn verkrijgbaar aan de balie van Toerisme Leuven of online via www.visitleuven.be/onlinetickets.