Raamtentoonstelling “Sprekende Objecten”

Elke 4 seconden krijgt iemand ergens ter wereld dementie en door het verouderen van onze samenleving worden steeds meer mensen getroffen door deze aandoening. Daarom brengt de Wereld Alzheimer Dag deze aandoening jaarlijks onder de aandacht. Dit jaar gebeurt dit in Leuven met een internationale conferentie en met een vitrinetentoonstelling in de stad.

75 verhalen in 16 Leuvense vitrines verhalen het thema de objecten rondom ons & dementie

De afgelopen maanden zijn 75 objecten verzameld waar een verhaal aan vast hangt voor een persoon met dementie. Zo ontstond een bonte verzameling verhalen over favoriete muziekinstrumenten, zoutvaatjes, smeedijzeren namen van huizen, …Ze maken deel uit van het verleden van een persoon en bieden letterlijk en figuurlijk houvast. 

lllustratrice Catherine Stones) heeft die verhalen ‘vertaald’ naar een reeks illustraties. Die worden van 21 september tot 20 oktober in 16 vitrines in Leuven getoond.

Je kan het verhaal achter deze illustraties leren kennen door mee te gaan op één van onze geleide wandelingen. Met een gids volg je in groep het parcours doorheen de stad. Samen ontdekken jullie waarom de verschillende beelden zijn gekozen en van welke persoonlijke ervaringen en verhalen zij getuigen.

Praktisch:

De rondleidingen vinden plaats op

  • zaterdag 1 en 8 oktober,  telkens om 11u.
  • zondag 25 september,  2 en 9 oktober, telkens om 14u30.

Deelnameprijs is 6 euro.

Tickets kan je kopen aan de balie van VisitLeuven in de Naamsestraat, of online via deze link

Vertrekpunt voor de wandeling: trappen stadhuis, Grote Markt Leuven

Duur van de wandeling: 1,5 uur