Pauw, pastei en peperkoek: feest bij de familie Bouts

Aan de hand van het menu voor een Kerstmaal voor Dieric Bouts en zijn gezin ga je met ons mee naar de bruisende marktplaatsen waar de familie haar feestelijke inkopen deed: de Vleeshal, de Botermarkt, de Kruidenier, de Vismarkt, de Hoendermarkt.

Onderweg vertellen we je wat zij daar allemaal kochten en ze hoe met die ingrediënten verrassend lekkere bereidingen klaar maakten. Je hoort hoe gasten zich dienden te gedragen aan tafel bij de familie Bouts, en je ontdekt waarom “Bourgondisch” nog steeds synoniem staat voor uitgebreid genieten van eten en drinken.

Bereid je voor op hartige potagies en smeuïge pasteitjes, karper in groene saus, en stoofvlees met peperkoek, pauw “in zijn eigen veren”, en dat allemaal overgoten met gekruide wijnen en hoppig bier. Vergeet niet om je eigen lepel mee te brengen want deze reis door de middeleeuwse gastronomie wil je niet missen. En achteraf krijg je alle recepten mee.

Praktisch

Je kan mee wandelen op

  • vrijdag 8 december
  • zaterdag 16 december
  • vrijdag 22 december
  • woensdag 27 december
  • zaterdag 30 december
  • donderdag 4 januari
  • zaterdag 6 januari

De wandeling vertrekt om 17.00 uur op de Grote Markt aan Café Gambrinus.

Tickets: € 12 per persoon (drankje in het Wereldcafé inbegrepen). Kinderen tot 12 jaar: gratis

Tickets kan je kopen bij de balie van VisitLeuven (Naamsestraat) of online via deze link